Varovanje osebnih podatkov

V podjetju 13vol trgovina d.o.o. smo zavezani k varovanju osebnih podatkov v skladu s Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov, GDPR – Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta) in drugo veljavno zakonodajo. Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih 13vol trgovina d.o.o. zbira o vas, ko se naročite na storitve povezane z dejavnostjo podjetja in spletne trgovine 13vol.si. Osebe, ki dostopajo do vaših podatkov so zavezane, da jih uporabljajo le za namen, ki je skladen z Uredbo GDPR, torej imajo zakonsko podlago, imajo z vami sklenjeno pogodbo ali pa pridobljeno soglasje z vaše strani. Podatke skrbno obdelujemo ter ustrezno varujemo. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani www.13vol.si, bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe naročila in dostave ter pošiljanje ponudb, informativnih gradiv, računov in ostale dokumentacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi. Vaše podatke potrebujemo za nemoten proces izvedbe naročila in morebitnih obvestilih o naročilu.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

Skupaj s podatki, danimi neposredno 13vol.si od strank osebno, po telefonu ali po e-pošti, zbiramo tudi podatke o uporabnikih, ki naročajo prek spletnega mesta ali brskajo po spletni strani. Z izpolnitvijo nakupa v naši spletni trgovini in njeno potrditvijo posredujete našemu podjetju naslednje osebne podatke: Ime in priimek, naslov, kraj in poštno številko kupca, naslov za dostavo, telefonsko številko, e-mail, podatke kreditne kartice. Podatki o plačilni kartici vnešeni na spletno mesto 13vol.si so ves čas šifrirani. Podrobnosti o plačilni kartici po zaključenem nakupu ne shranjujemo. Vaša kreditna kartica bo bremenjena izključno za opravljeni nakup, ki ga potrdite z zaključkom naročila in o njem prejmete potrdilo po elektronski pošti. Ob tem se seznanite in strinjate s pogoji poslovanja trgovine 13vol.si, ki vključujejo ustrezne prakse varovanja potrošnika.

Zbiramo tudi e-poštne naslove tistih, ki komunicirajo z nami po e-pošti in podatke, ki jih je uporabnik prostovoljno ponudil, na primer z izpolnjeno anketo in / ali registracijo na spletni strani. Ti podatki se uporabljajo predvsem za notranji pregled in izboljšanje vsebine in storitev 13vol.si. Osebni podatki se uporabljajo tudi za obveščanje uporabnikov o posodobitvah naših storitev. 13vol.si bo občasno pošiljal e-poštna opozorila in e-poštno korespondenco strankam, ki so naročila oddala v trgovini, po telefonu, po e-pošti ali prek spletnega mesta. E-poštna sporočila bodo poslana na naslove, ki jih stranke neposredno pošljejo v spletno trgovino 13vol.si. Redko lahko pošiljamo tudi glasila, ki oglašujejo degustacije v trgovinah, nove izdelke, akcije in podobno itd. V kolikor ne želite prejemati e-pošte z neposrednim trženjem (na primer e-novice), se obrnite na info@13vol.si in zagotovili bomo, da bodo ustrezni kontaktni podatki odstranjeni iz našega sistema. 

Sistem spletne trgovine lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Kot npr. naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine 13.vol.si ter za optimizacijo. Več o tem najdete v zavihku Zasebnost in piškotki. V kolikor imate kakršne koli pomisleke glede hrambe podatkov, vas vljudno prosimo, da po spletnem mestu 13vol.si brskate anonimno.

Posredovanje podatkov

Podatki, potrebni za izpolnitev storitev, kot je dostava paketa (ime prejemnika, naslov za dostavo, telefon itd.), se bodo po potrebi varno prenesli na ustrezno tretjo osebo. Vaše podatke bomo posredovali samo podjetjem, ki delujejo v skladu z zakonskimi zahtevami glede obdelave, zaščite in shranjevanja podatkov. Podrobnosti o tem, komu so bili posredovani vaši podatki in za kakšen namen, vam lahko zagotovimo na podlagi poslanega zahtevka na elektronsko pošto info@13vol.si. 13vol trgovina d.o.o. seznama strank ne deli s tretjimi osebami ali podjetji.

Načini shranjevanja in trajanje shranjevanja

13vol trgovina d.o.o. lahko vaše podatke shrani v svoje zbirke podatkov, na primer v bazo strank ali bazo podatkov dobaviteljev. Podatke hranimo in uporabljamo razumno obdobje, glede na potrebo po odgovarjanju na poizvedbe ali reševanje težav, zagotavljanje izboljšanih in novih storitev ter vseh zakonskih zahtevah glede hrambe podatkov. To pomeni, da lahko podatke hranimo po tem, ko posameznik preneha uporabljati storitve spletnega mesta 13vol.si ali potem, ko posameznik preneha sodelovati z 13vol trgovina d.o.o., vendar določen čas v skladu s pravno podlago.

Varnost 

Varnost v zvezi s predajo in hrambo elektronskih in fizičnih evidenc je pri 13vol.si zelo resna & sprejemamo razumne ukrepe, da se zaščitimo pred izgubo, spremembo ali zlorabo osebnih podatkov, ki jih shranjuje 13vol.si. Naše podjetje zbira osebne podatke na pregleden način in le ob polnem sodelovanju in zavedanju zainteresirane strani. Ko pridobimo te podatke, velja, da so:

  • Pridobljeni pošteno in za zakonite namene,
  • Natančni in ažurni,
  • Obdelani v pravnih in moralnih mejah,
  • Zaščiteni pred nepooblaščenim ali nezakonitim dostopom s strani notranjih ali zunanjih oseb.

Podatki ne bodo:

  • Neuradno posredovani naprej,
  • Shranjeni dlje kot je določeno z zakonom,
  • Preneseni v organizacije ali države, ki nimajo ustreznih in preglednih pravil o varstvu podatkov,
  • Posredovani strankam, za katere lastnik podatkov ni dal soglasja (razen zakonskih zahtev organov pregona).

Poleg ustreznega ravnanja s podatki, ima podjetje 13vol trgovina d.o.o. tudi neposredne obveznosti do oseb, ki so nam zaupale podatke. V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in drugo veljavno zakonodajo, ki se nanaša na varstvo osebnih podatkov:

  • Vsaki zainteresirani stranki omogočiti podatke o tem, katere njihove osebne podatke zbiramo in za kakšen namen, kako dolgo jih hranimo in ali jih prenašamo na koga drugega, itd.;
  • Omogočiti vsaki zainteresirani stranki, da popravi kateri koli od svojih napačnih osebnih podatkov;
  • Izbrisati vse osebne podatke, če so izpolnjeni pogoji za izbris, npr. če umaknete osebno privolitev;
  • Sprožiti postopek v primerih izgubljenih, zlorabljenih ali ogroženih podatkov.

Aktivnosti za zaščito podatkov

  • Omejitev in nadzor dostopa do določenih osebnih podatkov;
  • Razvoj in izvajanje preglednih postopkov zbiranja podatkov;
  • Usposabljanje zaposlenih za izvajanje osebnih in tehničnih varnostnih ukrepov;
  • Vzpostavitev varnega omrežja za zaščito osebnih podatkov pred kibernetskimi napadi;
  • Vzpostavitev jasnih postopkov za prijavo kršitev zasebnosti ali zlorabe podatkov;
  • Vzpostavite dobre prakse varstva podatkov (razrez dokumentov, varno zaklepanje, šifriranje podatkov, redne varnostne kopije, dovoljenja za dostop itd.).

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Želimo poskrbeti, da so osebni podatki točni, veljavni in popolni, zato želimo in pričakujemo, da se v primeru morebitnih napačnih informacij, posameznik obrne na nas. Uporabniki lahko do teh informacij dostopajo tako, da pošljejo zahtevo na elektronski naslov info@13vol.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR. Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

Spremembe pravilnika o zasebnosti

13vol trgovina d.o.o. si pridržuje pravico, da spremeni pravilnik zasebnosti na svojem spletnem mestu www.13vol.si. V primeru kakršnih koli pomembnih sprememb bomo vnaprej objavili obvestilo na naši spletni strani.

Vprašanja

Če imate kakršna koli vprašanja o politiki zasebnosti in varstvu osebnih podatkov spletnega mesta 13vol.si, nas prosimo kontaktirajte po elektronski pošti info@13vol.si.

    slovenščina sl